miercuri, 6 ianuarie 2010

PROGRAMUL PRIMULUI MODUL DE FORMARE IN CONSTELATII FAMILIALE CU BARBARA MORGAN

Va invitam in zilele de 22-26 ianuarie 2010 sa participati la primul modul din Formarea de Facilitatori de Constelatii Familiale cu Barbara Morgan ( http://www.ordersoflove.co.uk/ ) .
Relatii si inscrieri la aurelmocanu@yahoo.com ,


Intoarcerea AcasaVindecarea Sufletului FamilieiBazat pe Constelatiile Familiale ale lui Bert Hellinger

Primul training in 3 module pentru Lucrul cu Constelatiile
Bucuresti, 2010

Un training cu Barbara Morgan ( http://www.ordersoflove.co.uk/ )

Modulul 1
Scop :

• A ajuta studentii sa dezvolte o intelegere de baza a muncii de constelatii si a schimbarii de paradigma a gandirii de la una centrata in jurul conceptului “cauza si efect” la o abordare sistemica si la “interconectarea a tot ceea ce este”.

• A ajuta studentii sa se familiarizeze cu “prdinea iubirii”si locul ei in abordarea fenomenologica intalnita in facilitarea lucrului in constelatii.

• A ajuta studentii sa inceapa procesul de a deveni in mai mare masura constienti de ei insisi si de grup pentru a putea sa dezvolte abilitatea de a fi cu adevarat prezenti si de a lucra fenomenologic.Background:

Gandirea sistemica:

Explicarea lumii in care existam e in mare parte bazata pe o abordare de tipul cauza si efect. Se intampla razboaie, dezastre naturale, boli. Incercam sa intelegem de ce s-a intamplat ceva astfel incat sa putem preveni aparitia sa din nou. Dorim sa ne controlam trupurile, pe alti oameni, natura, lumea.

De indata ce incepem sa gandim si sa operam intr-un mod sistemic, toate sentimentele noastre anterioare de autocondamnare, invinuire a altora, interpretare a ceea ce vedem, cautare a cauzelor, vedere a orice in termeni de “corect” si “gresit”, se vor diminua. Ele nu vor disparea complet, dar de indata ce devenim constienti de ele, putem incepe sa le lasam sa plece.

Cum ar fi daca doar pentru moment am putea doar sa observam lumea asa cum este ea, fara a incerca sa schimbam nimic? Simpla miscare in acest loc pentru un moment poate sa aduca cu sine o schimbare radicala in gandirea noastra si , paradoxal, poate duce la schimbare.


Ordinea iubirii

In aceste zile Bert Hellinger rareori vorbeste despre ordinea iubirii. Modul sau de lucru s-a simplificat enorm si, in mare parte, acum lucreaza intr-un mod non-verbal cu foarte putina interventie. Totusi, pentru cei care incep sa lucreze cu constelatiile familiale, poate fi cu adevarat de ajutor sa inceapa acolo unde a inceput Bert Hellinger , folosind “ordinea iubirii”.Pentru a putea intelege “Ordinea iubirii “, ne e de ajutor sa privim la natura si sa vedem ca totul in natura are o ordine a sa proprie – anotimpurile , dezvoltarea unei plante din samanta pana la o planta matura complet inflorita . Cand intereferam cu acea ordine , exista consecinte. Acelasi lucru apare a fi adevarat si pentru familii : exista o anumita “ordine” care ajuta iubirea sa curga liber de-a lungul generatiilor si, atunci cand aducem atingere acestei ordini, aceasta atrage consecinte .


De indata ce am integrat ordinea , trebuie sa invatam cand si cum sa o folosim si cand sa o lasam deoparte .

Constiinta de sine si de grup /Prezenta/A lucra fenomenologic

Calitatile principale necesare pentru a facilita constelatii familiale sunt urmatoarele :

• Constiinta noastra individuala de sine

• Constientizarea grupului ca intreg

• A fi constienti de fiecare participant

• Abilitatea de a sta prezenti in ceea ce se intampla la momentul respectiv cu clientul si in grup ca intreg

• Abilitatea de a ne detasa de orice idei preconcepute despre ce ar avea nevoie o presoana sau o constelatie, adica sa lucram fenomenologic .
De indata ce am integrat aceste concepte de baza, restul urmeaza :

Metoda:
Diminetile vor fi compuse din discutii generale , invatatura si exercitii in grupuri mici. Dupa amiezile vor fi pentru lucru personal intretesut cu discutii si predare .
Ziua 1 si 2 a fiecarui modul vor fi de constelatii personale intr-un mediu de workshop deschis publicului
Ziua 3:
Dimineata:

Discutie in grupul mare: Dezvoltarea Constiintei Sistemice: Ce inseamna aceasta ?
Exercitii in grupuri mici: miniconstelatii pentru a demonstra gandirea sistemica .

Privire asupra lucrarii de constelatii si a dezvoltarii sale de la Constelatii Familiale la Miscarile Sufletului si apoi la Miscarile Mintii-Spirit .

Exercitii in grupuri mici. Mini constelatii pentru a demonstra abordarea interventionista versus cea non-interventionista .
Dupa amiaza :
Constelatii personale si discutie de grup .
Ziua 4:
Dimineata:
Invatatura despre ordinea iubirii cu exemple practice din mini constelatii.

Dupa amiaza:
Constelatii personale si discutii de grup.

Ziua 5:Dimineata:

Constelatie demonstrativa cu supervizare de sine in direct, pentru a demonstra constienta de sine si de grup si abordarea fenomenologica.
Constelatii in grupuri mici folosind auto-supervizarea in direct.
Exercitii in grupuri mici pentru practicarea constientei, prezentei si abordarii fenomenologice.
Acestea se vor dezvolta mai departe in Modulul 2.
Dupa amiaza:
Constelatii personale si discutii de grup.
Serile : (2)

Seminarii de seara:

Vizionarea unor DVD-uri cu munca lui Bert Hellinger cu discutii.


Ramanand aliniati la filosofia generala a trainingului si la abordarea mea personala in munca de constelatii, acest program este doar orientativ. El poate fi schimbat in functie de nevoile specifice ale grupului la momentul respectiv. Pentru a facilita aceasta, vom avea o scurta trecere in revista la sfarsitul fiecarei zile.

Niciun comentariu: