sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Primul modul al Formării de facilitatori de Constelaţii Familiale cu Barbara Morgan

invităm în zilele de 18- 22 februarie 2010 participaţi la primul modul din Formarea de Facilitatori de Constelaţii Familiale cu Barbara Morgan (website: http://www.ordersoflove.co.uk/ ) .
Întoarcerea Acasă
Vindecarea Sufletului Familiei

Un curs Bazat pe Constelaţiile Familiale ale lui Bert Hellinger
Un training în 3 module pentru Lucrul cu Constelaţiile Familiale cu Barbara Morgan,
Bucureşti, 2011


Modulul 1:
Scop :
·        A ajuta studenţii dezvolte o înţelegere de bază a muncii de constelaţii şi a schimbării de paradigmă a gândirii de la una centrată în jurul conceptului “cauză şi efect” la o abordare sistemică şi la “interconectarea a tot ceea ce este”.
·        A ajuta studenţii se familiarizeze cu “ordinea iubirii” şi locul ei în abordarea fenomenologică întâlnită în facilitarea lucrului în constelaţii.
·        A ajuta studenţii înceapă procesul de a deveni în mai mare masură conştienţi de ei înşişi şi de grup pentru a putea dezvolte abilitatea de a fi cu adevărat prezenţi şi de a lucra fenomenologic.
Background:
Gândirea sistemică:
         Explicarea lumii în care existăm e în mare parte bazată pe o abordare de tipul cauză-şi-efect. Se întâmplă războaie, dezastre naturale, boli. Încercăm înţelegem de ce s-a întâmplat ceva astfel încât putem preveni apariţia sa din nou. Dorim ne controlăm trupurile, pe alţi oameni, natura, lumea.
         De indată ce începem gândim şi operăm într-un mod sistemic, toate sentimentele noastre anterioare de autocondamnare, învinuire a altora, interpretare a ceea ce vedem, căutare a cauzelor, vedere a orice în termeni de “corect” şi “greşit”, se vor diminua. Ele nu vor dispărea complet, dar de îndată ce devenim conştienţi de ele, putem începe le lăsăm plece.
         Cum ar fi dacă doar pentru moment am putea doar observăm lumea aşa cum este ea, fără a încerca schimbăm nimic? Simpla mişcare în acest loc pentru un moment poate aducă cu sine o schimbare radicală în gândirea noastră şi , paradoxal, poate duce la schimbare.

Ordinile iubirii
         În aceste zile Bert Hellinger rareori vorbeşte despre ordinea iubirii. Modul său de lucru s-a simplificat enorm şi, în mare parte, acum lucrează într-un mod non-verbal, cu foarte puţină intervenţie. Totuşi, pentru cei care încep lucreze cu constelaţiile familiale, poate fi cu adevărat de ajutor înceapă acolo unde a început Bert Hellinger , folosind “ordinea iubirii”.
         Pentru a putea înţelege “Ordinea iubirii “, ne e de ajutor privim la natură şi vedem totul în natură are o ordine a sa proprie – anotimpurile , dezvoltarea unei plante din sămânţă până la o plantă matură complet înflorită . Când interferăm cu acea ordine , există consecinţe. Acelaşi lucru apare a fi adevărat şi pentru familii : există o anumită “ordine” care ajută iubirea curgă liber de-a lungul generaţiilor şi, atunci când aducem atingere acestei ordini, aceasta atrage consecinţe .
         De îndată ce am integrat ordinea , trebuie învăţăm când şi cum o folosim şi când o lăsăm deoparte .

Conştiinţa de sine şi de grup /Prezenţa/A lucra fenomenologic


Calităţile principale necesare pentru a facilita constelaţii familiale sunt următoarele :
·        Conştiinţa noastră individuală de sine
·        Conştientizarea grupului ca întreg
·        A fi conştienţi de fiecare participant
·        Abilitatea de a sta prezenţi în ceea ce se întâmplă la momentul respectiv cu clientul şi în grup ca întreg.
·        Abilitatea de a ne detaşa de orice idei preconcepute despre ce ar avea nevoie o presoană sau o constelaţie, adică lucrăm fenomenologic .

De îndată ce am integrat aceste concepte de bază, restul urmează :

Metoda:
Dimineţile vor fi compuse din discuţii generale , învăţătură şi exerciţii în grupuri mici. După amiezile vor fi pentru lucru personal întreţesut cu discuţii şi predare .

Ziua 1 si 2 a fiecărui modul vor fi de constelaţii personale într-un mediu de workshop deschis publicului.
Ziua 3:
Dimineaţa:
Discuţie în grupul mare:
Dezvoltarea Conştiinţei Sistemice: Ce înseamnă aceasta ?
Exerciţii în grupuri mici: miniconstelaţii pentru a demonstra gândirea sistemică .

Privire asupra lucrării de constelaţii şi a dezvoltării sale de la Constelaţii Familiale la Mişcările Sufletului şi apoi la Mişcările Minţii-Spirit .
Exerciţii în grupuri mici. Mini constelaţii pentru a demonstra abordarea intervenţionistă versus cea non-intervenţionistă .
După amiaza :
Constelaţii personale şi discuţie de grup .
Ziua 4:
Dimineaţa:
Învăţătură despre ordinea iubirii cu exemple practice din mini constelaţii.
După amiaza:
Constelaţii personale şi discuţii de grup.

Ziua 5:
Dimineaţa:
Constelaţie demonstrativă cu supervizare de sine în direct, pentru a demonstra conştienţa de sine şi de grup şi abordarea fenomenologică.
Constelaţii în grupuri mici folosind auto-supervizarea în direct.
Exerciţii în grupuri mici pentru practicarea conştienţei, prezenţei şi abordării fenomenologice.
Acestea se vor dezvolta mai departe in Modulul 2.
După amiaza:
Constelaţii personale şi discuţii de grup.
Serile:(2 seri ).
Seminarii de seară:
Vizionarea şi discutarea unor DVD-uri cu munca lui Bert Hellinger.

Rămânând aliniaţi la filosofia generală a trainingului şi la abordarea mea personală în munca de constelaţii ( a Barbarei Morgan, n.n.) , acest program este doar orientativ. El poate fi schimbat în funcţie de nevoile specifice ale grupului la momentul respectiv. Pentru a facilita aceasta, vom avea o scurtă trecere în revistă la sfârşitul fiecărei zile.
La fiecare dintre aceste module există posibilitatea înscrierii a maxim 10 persoane din exteriorul grupului , cărora li se vor lucra constelaţiile în primele două zile de workshop .Costul participarii îin acest caz este de 100 euro . Următoarele 3 zile sunt rezervate exclusiv trainingului grupului nucleu , aflat în formare .

Locatie: Centrul de dezvoltare personală “Chemarea Sufletului “, situat pe strada Ştefan Luchian ( Pictor), la nr. 13 ( Strada face legătura între Calea Moşilor şi Str. Mântuleasa ) . Pentru relaţii suplimentare despre cum ajungeţi la locatie, rog sunaţi la dna Cristina Stănescu, tel 0741 21 61 41 . Iată şi un link spre harta zonei: http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_map.htm?-8531&-7960 ( folositi zoom-ul din centrul părţii de jos a paginii – semnul “+” pentru a vedea un detaliu al hărţii )

Cursul va fi ţinut în limba engleză, cu traducere succesivă în limba română .
 Costul participarii : 250 Euro per modul , din care 50 euro plătiţi în avans pâna la data de 15 februarie 2011. Numărul de locuri este limitat .
Relaţii şi înscrieri: aurelmocanu@yahoo.com .


Vă invităm ca, dacă doriţi să fiţi anunţaţi şi despre alte evenimente de interes similar, să vă înscrieţi la newsletterul nierika , introducându-vă adresa de email în căsuţa de înscriere la newsletter din partea de stânga jos a paginii de web http://nierika.ro/ . După apăsarea butonului ”trimite”, veţi primi un e-mail conţinând un link pe care e necesar să îl vizitaţi pentru confirmarea înscrierii dvs. După confirmarea înscrierii la newsletter, veţi fi notificaţi de fiecare dată când apare o nouă postare pe http://www.nierika.ro/blog . Deasemeni, anunţurile acestor evenimente, împreună cu articole şi apariţii editoriale din aceeaşi zonă de interes, sunt postate şi pe blogurile:
La ambele bloguri de mai sus puteţi să vă înscrieţi individual pentru a fi notificaţi de noile postări.

Niciun comentariu: