sâmbătă, 20 iunie 2009

Ancestralul invizibil ne modeleaza vietile :Constelatii Familiale ,Bucuresti 3-4-5 iulie 2009

Nierika-Poarta dintre Lumi
va invita in zilele de 3, 4 si 5 iulie in Bucuresti la workshopul
„ Constelatii Familiale ca Ritual :
Ancestralul invizibil ne modeleaza vietile ”,
cu Cornelia Nicola Sindhu Niza .


Relatii si inscrieri la aurelmocanu@yahoo.com, acurin@gmail.com


Textul de mai jos apartine Corneliei Nicola Sindhu Niza .

Ritualul şamanic lucrează bine în combinaţie cu ritualurile şamanice sistemice ale constelaţiilor familiale .
Această nouă formă de terapie, pecare o numesc „Ritualurile Constelaţiilor” a pornit de la cartea lui Bert Hellinger”Constelatiile familiale”( „Familienstellen”) şi procedeele şamanice in ritualuri au atestat-o de-a lungul anilor ca fiind tehnica mea terapeutică.
Intuiţia lui Bert Hellinger recunoaşte familia ca fiind baza, rădăcina existenţei noastre si arata efectele destinului reprimat sau uitat al unor vechi membri ai familiei ,transferate asupra descendenţilor, a partenerilor sau asupra membrilor altei familii.
„Ritualurile Constelaţiilor” sunt un mod de fuzionare eficace între munca sistemică şi aplicaţiile vieţii reale, între tradiţiile de bază şamanice şi condensarea înţelepciunii vieţii.
Ne putem referi la Ritualurile Constelaţiilor ca şi la Constelaţiile Sistemice şamanice.Chiar dacă între timp termenul de „şamanism” a sedus, din păcate, imaginaţia cu măreţe fantezii ciudate şi a fost asociat cu excesele, eu una nu am găsit nici o alimentare a acestora în contactele mele cu şi alături de umanitate.Dimpotrivă, consider ca o imensă realizare a unei intregi vieţi atunci cînd oamenii se simt bine in ceea ce priveste venirea lor pe pămant, în timp ce sunt si conectaţi „dincolo”.
Ritualurile Constelaţiilor ajuta la :
• Consiliere individuală în forma sistemică a familiei şi a terapiei de cuplu.
• Orientarea ocupaţională numită Organizarea Constelară
• Antrenamentul sistemic în Structura Constelaţiilor
Si deasemenea la:
• Consilierea vieţii spirituale incluzând mişcările evidente ale sufletului
• Proiectarea simptomelor, vărsarea luminii în planul spiritual sau ancestral al boliolor sau a altor neplăceri.
• Consilierea sistematică în educaţia adulţilor pentru creşterea individuală, la fel
ca şi trainingul profesional.
Sau destul de important:
• Ca supliment ocupaţional educativ.

„Descoperind cum lucrează...!”
Ritualurile constelaţiilor sunt legate de acumularea puterii de a descoperi tot ceea ce ne aparţine nouă, de a recunoaşte lucrurile aşa cum sunt, şi mai apoi de a le integra armonios în întregul sistem.Acest lucru duce la cumularea puterii personale într-o forţă de viată liniştită, indreptată spre iubire şi respect.
„Doar ceea ce iubim ne eliberează!”(Bert Hellinger)

În această lucrare este usor de văzut cum atitudinile comune cum ar fi: dorinţa de a avea totul sub control,neplăcerile produse de separare şi respingere,să fii deschis sau secretos şi dorinţa de a lupta, in majoritatea cazurilor duc la pierdere sau eşec.
„O persoană este rezonabilă atunci când este condusă de destin, una încăpăţânată este târâtă de destin!”(Seneca)
În ritualurile constelaţiilor experimentăm fenomenul pe care Dr.Albrecht Mahr îl numeşte „Câmpul cunoaşterii”( The knowing field ). Este vorba de o uniune adâncă involuntară cu tot ce e al nostru: rude, cei apropiaţi în familiile noastre, cei plecaţi departe( decedati ), cei ce au aceaşi religie, culoare a pielii şi valori de bază comune. Mai multe sisteme îndepărtate cărora deasemenea aparţinem includ animalele, plantele, pietrele şi spiritele, pământul şi întreg universul.
În ritualurile constelaţiilor, o singura experienţă curăţătoare care primeşte putere din lumile invizibile afectează şi formeaza profund vieţile noastre.Influenţele bune sau malefice au această putere, indiferent dacă suntem sau nu atenţi sau dacă le recunoaştem sau le respingem.
În timpul lucrului cu constelaţiile , destinul străbunilor noştri morţi, ignorat sau uitat, devine usor de recunoscut in viaţa noastră in momentele decisive ale sale .Pentru a ajunge în aceste dimensiuni este nevoie de întreaga grandoare a omenirii-şi cine oare o are atât de simplu la indemana ?
Conceptia Şamanică asupra lumii vede şi recunoaşte nevoile şi limitele oamenilor ca stare naturală de bază a lor , si aceasta include nevoia de baza de a avea un loc bun în societate.Astfel, cineva participă la ritualurile şamanice ale constelaţiilor pentru a-şi îmbunătăţi, împuternici şi umple viaţa de putere, de acele lucruri ce în mod natural ne aparţin şi de care ne simtim in mod natural atrasi in vietile noastre .

Aceste puteri care ne sunt de ajutor pot fi alţi oameni, calităţi, experienţe ale spiritului, corpului şi sufletului.Conectându-ne cu aceste puteri într-un ritual , aflati intr-o stare conştiinţă extinsă , putem primi un ajutor care sa ne susţină in vieţile noastre.
„Vindecarea vine de dincolo...”(Daan van Kampenhout)
Astfel ,Ritualurile şamanice ale constelaţiilor sunt de folos pentru o continuă primire a puterii din vastele „provizii ale universului”, ale acestei vaste Fiinte care imbratiseaza totul . Intelegerea propriei situatii si intarirea persoanei se unesc prin metoda traditionala a Constelatiilor Familiale si prin abordarea shamanica , formand o solutie eficienta si de durata .Despre Cornelia Nicola Sindhu-Niza :


Dupa cum o arata si multele mele nume , multe feluri de lucruri curg impreuna prin fiinta mea .
Dupa cum si originile stramosilor mei sunt diverse : gemani, francezi , romani , oameni obisnuiti si nobili ,avand diferite mentalitati si religii : crestini catolici si ortodocsi ,hughenoti si mozaici . Pot deci sa invoc un potential considerabil de la stramosii care imi sunt de ajutor : vizionari , antreprenori de succes , visatori , vindecatori , artisti ,precum si padurari , pescari , si oficialitati vamale . La ora actuala pot sa imi aplic cunoasterea de artist, de master certificat de NLP, folosind hipnoza ericsoniana , ca facilitator de Constelatii Familiale ,si cunoasterea lucrarilor ritualurilor shamanice pe care am primit-o de la Sobonfu Some, Malidoma Some si ,la urma, dar nu mai putin , de la Daan Van Kampenhaut . Asta fara a mai pomeni capacitatile dezvoltate in anii de sesiuni individuale si diferite seminarii . Experienta mea include trainingul managementului , predarea bazelor comunicarii respectuoase , si numeroase forme si ritualuri de constelatii .Experienta mea include deasemeni ceea ce vine din calatoria mea spirituala in India ( OSHO ) , iar mai apoi reintoarcerea cu maturitate si imbogatita de experiente la propriile mele radacini .
Multumiri speciale pentru toata prietenia , initiativa , sustinerea si iubitoarea si generoasa voastra impartasire cu mine , catre Sneh Victoria Schnabel, Francesca Mason Boring/USA, Daan van Kampenhout si Uncle Less Kuloloio /Hawaii .
Ii multumesc prietenei mele Sneh Victoria Schnabel pentru foarte multe , de la inceput , prin ea ajungand eu sa cunosc munca lui Bert Hellinger , si ii multumesc pentru acelasi lucru in cazul lui Daan van Kampenhout . Acolo am gasit confirmarea potrivita a Ritualurilor mele shamanice ale Constelatiilor . O buna jumatate de secol mi-a daruit bogatii abundente si profunde . Va fi o placere pentru mine sa le impartasesc cu voi !


Seminarul de predare si training
“Constelatiile ca Ritual”

Acest training este plănuit ca un training de grup de lucru —în total pentru 3 ani.Fiecare din cei trei paşi este complet in sine.

Pasul 1. Propria consolidare(întărire), curăţarea propriului sistem şi menţinerea focusului-concentrării asupra vieţii.
Pasul 2. Respectul în comunicare, atât în lumea vizibilă, cât şi cu cea invizibilă.
Pasul 3. Folosirea puterilor pentru a ajuta la rezolvarea problemelor spiritului, corpului şi a sufletului.


In fiecare an, decidem impreuna încă o dată, atat din partea mea cat si din partea fiecarui cursant , dacă se continuă trainingul.
Programul începe din iulie 2009 cu o seară de deschidere-3iulie 2009 , unde sunt invitaţi toţi cei interesaţi să mă cunoască pe mine, cât şi munca mea în general.
Paşii seminarului din week-endul 04-05.07.2009 sunt urmatorii :
„Ancestralul invizibil ne modelează vieţile”
În week-end vom folosi cercul pentru a lucra cu problemele personale folosing ritualurile constelaţiilor, vom învăţa despre bazele şamanismului, şi , la cerere ,vom vedea dacă trainingul oferit este compatibil cu specificul individual şi problemele sufletesti si de viaţă.
În 11-15 decembrie vom începe trainingul cu un modul de 5 zile.
„Seminar de deschidere a trainingului pentru ritualurile constelaţiilor”
Aici vom învăţa despre:
Primele lucruri de baza ale lucrului cu constelatiile , precum si modul stravechi dar original al omenirii de a aborda viata : shamanismul . Vom vedea cum aceasta reactivare naturala a radacinilor noastre lucreaza, aducand pace si binecuvantare in viata noastra .
Cu aceasta rara combinatie de ritualuri si constelatii sistemice , avem o unealta foarte practica pentru a uni pamantul si cerul in a fi umani .
Weekend-ul va fi deasemeni deschis publicului pentru lucrari individuale , pentru a putea sa avem experienta aplicarii practice .
Dupa aceasta , sunt pregatita sa ofer cateva sesiuni particulare daca e nevoie .In acestea , lucrez cu toate abilitatile pe care le-am adunat in ani ,adresandu-ma situatiei individuale care apare si tinand cont de ceea ce imi permite sistemul personal sa fac . Aceasta poate fi un coaching clasic cu interventii verbale si non-verbale , sau un ritual-tratament shamanic , sau o combinatie din ambele .
In 2010 vom avea inca 4 module , (probabil in 26-31 martie, 25-30 iunie , 3-8 septembrie si 17-21 decembrie – aceste date vor fi confirmate sau modificate pana la sfarsitul anului ) .
1) „ Imputernicirea persoanei , curatarea/clarificarea propriului sistem, indreptarea spre focalizare in viata ”
In weekend , grupul de seminar va fi deschis pentru a lucra pentru problemele publicului , ca sa putem profita de aplicarea practica a Ritualurilor Constelatiilor Sistemice . Dupa aceasta vom ramane impreuna grupul de training si vom folosi ceea ce am invatat pentru propria noastra intelegere si dezvoltare personala .
In acest perim an vom merge inainte pentru a clarifica si rezolva dificultatile noastre personale , gasind o buna sustinere din urma , de la puterile strabunilor nostri , invatand sa pastram energia si sa o trimitem catre gaurile si fracturile acumulate in viata .


In 2011 vom continua cu :
2) „Comunicarea respectuoasa in lumea vizibila si cea invizibila ”

Ca un ”Buna Dimineata ”, la inceput vom invata bazele din NLP pentru comuinicarea respectuoasa cu clientii nostri si in interior cu noi insine . Vom incepe sa aflam despre structurile generale ale percepriei , realizarii si comunicarii .
Aceasta va fi o introducere in interventiile respectuoase , la nivel constient si inconstient , impreuna cu citirea mesajelor inconstiente de la celalalt , fie el client sau spirit ca egal , folosindu-le cu constienta pentru beneficiul comun .
Comunicarea originara a omului cu lumea spiritului , in mare parte uitata , este rugaciunea . Aceasta e o arta principala a shamanismului , si e foarte diferita de ceea ce stim de la diverse biserici !
Folosind „Roata Vietii ”, o tehnica pe care am invatat-o de la Daan van Kampenhout , vom merge de la dimineata procesului nostru de invatare catre amiaza sa .
Acolo ne vom descoperi darurile si capacitatile , le vom matura si le vom lasa sa se coaca deplin , pentru a putea iesi cu ele in lumina lumii .
Pe masura ce trainingul continua , vom ajunge la lumina de aur a dupa-amiezii vietilor noastre .Aici tot ceea ce e cu adevarat terminat , demodat si putred poate sa fie lasat sa plece , in timp ce ne contactam esenta fiintei...si o imbracam cu demnitate .
In final , atingem taramul sufletului . Noaptea Vietii , cand nu mai avem drept casa nici un trup ,dar sufletul-spirit este acasa si e in cea mai buna forma . Acolo ne vom gasi strabunii , in Marele Suflet al Existentei , binecuvantandu-ne larg . O faza , in care ne putem reincarca bateriile vietii pentru o noua primavara care ne asteapta pe roata vietii !

Dupa aceasta , daca veti dori sesiuni personale de feedback , putem face aceasta .

In 2012 vom avea din nou 4 module ( datele vor fi stabilite mai tarziu  ) :

3)” Folosind puterile de ajutor pentru rezolvarea problemelor spiritului , trupului si sufletului ”

In acest an vom avea sansa sa practicam foarte mult si sa avem supervizare personala . Vom adanci contactul cu ajutoarele noastre spirituale , vom antrena asocierea si comportamentul adecvat cu ele si prin aceasta vom invata sa fim acasa in ambele lumi : Folosind puterile pentru a ajuta la rezolvarea problemelor spiritului , corpului si sufletului .

Pe unul il putem atinge , pe celalalt nu –
Dar suntem atinsi , miscati si afectati de el .

Niciun comentariu: