joi, 3 februarie 2011

De la Război la Pace : 30 septembrie, 1-2 octombrie

Avem onoarea să vă invităm la o serie de două workshopuri de weekend cu tema :DE LA RĂZBOI LA PACE :
TRANSFORMAREA ÎN VINDECARE
A TRAUMELOR TRANSGENERAŢIONALE
cu Dr. Ani Kalayjian ,

weekendul I :
Bucureşti ,
30 septembrie-1-2 octombrie

Dr. Ani KalayjianPoate că din când în când v-aţi întrebat: „ oare ce pot face ca să schimb ceva din lumea de azi ?”

Într-o geografie culturală, politică şi ecologică impredictibilă, sustenabilitatea noastră umană şi planetară este nesigură. Fără a fi atenţi la cultivarea conştienţei şi a conştiinţei vindecătoare, efectele
distructive ale traumelor intergeneraţionale vor continua să aibă impact negativ asupra comunităţii globale prin intermediul ciclurilor de conflicte repetate, terorism şi război.


E necesar să înţelegem că psihicul individual este o reflexie microcosmică a macrocosmosului în care trăim ...Schimbarea începe cu mine şi cu tine.
Unul câte unul şi împreună, putem cultiva o Nouă Vedere a unei lumi pline de înţeles, conducând la apariţia unei culturi a păcii .
Viziunea noului Program Outreach Umanitar al ATOP ( Association for Trauma Outreach and Prevention ) se focalizează aupra educaţiei, cultivării acţiunii globale şi restaurării sănătăţii şi stării de bine în comunităţile care au nevoie de aceasta , de peste tot din lume.
Folosind modelul Biopsihosocial şi Spiritual creat acum două decade de Dr. Ani Kalayjian- specialistă in traumă în masă şi dezastre , misiunea ATOP este aceea de a continua cultivarea echipelor de outreach umanitar Meaningfulworld. ATOP se angajează în mobilizarea indivizilor prin implicarea şi aprofundarea abilităţilor unificate de leadership pentru beneficiul celorlalţi.


Întunericul nu poate alunga întunericul; doar lumina poate să facă aceasta .
Ura nu poate alunga ura : doar iubirea poate să facă aceasta”
Martin Luther King, Jr.

Acest curs este oferit ca şi program de certificare în outreach umanitar cu accent pe vindecarea prin metode specifice a traumei personale şi transgeneraţionale . Pentru România , trainingul va avea două module a câte un weekend.


Faza I-a a trainingului va avea loc în Bucureşti , în weekend-ul 30 septembrie-1-2 Octombrie . Mai jos urmează o detaliere a temelor ce vor fi abordate în acest weekend.

Stadiul 1: Outreach Umanitar-
Include istoria traumelor în masă, impactul dezastrelor globale, al genocidelor şi războaielor, ,Sindromul de Stress Post Traumatic, o trecere în revistă a intervenţiilor clinice şi istoria muncii de teren, modelul Biopsihosocial & Spiritual, transmisia intergeneraţională, traumatizarea secundară ( vicarious traumatization ) şi schimburi semnificative.

Stadiul 2: Transformarea Conflictului-
Include date despre violenţa domestică, interpersonală, intra-grup şi globală. Se focalizează asupra comunicării constructive nonviolente, modele ale transformării conflictelor , conştienţă şi sensibilitate culturală, examinează psihologia negocierii, accentuând importanţa pregătirilor organizate şi stabilizarea procesului, construirea păcii, dialogul vindecător psihospiritual, insighturi ancestrale, echilibrarea câmpurilor electromagnetice, modalităţi holistice integrative de vindecare, metodologie Biopsihosocială&Spirituală, schimburi semnificative.

Stadiul 3: Cultivarea unei Vederi a unei lumi pline de înţeles.

Include lucrul cu emoţiile din umbră, creşterea personală post traumă, rezilienţa, transformarea traumelor intergeneraţionale, compasiunea, iertarea, recunoştinţa, discuţii despre activismul sacru, tipuri de leadership, cultivarea vindecării interioare şi a mediului, integrarea minte-corp-spirit/suflet, vindecare psihospirituală, schimburi semnificative.

Faza II : Certificarea ca facilitator de Outreach Umanitar Internaţional al ATOP ( pentru a participa la aceasta este necesar să fi participat la Faza I ) va fi parcursă în al doilea weekend de training intensiv, a cărui dată va fi stabilită ulterior şi va fi anunţată . Ca facilitator ATOP- Meaningfulworld, veţi conduce discuţii de grup în cadrul unor seri experienţiale. Folosind modelul biopsihosocial şi spiritual, veţi încuraja interacţiunea grupului , identificând dinamicile de grup şi limbajul nonverbal, folosind ascultarea empatică şi asigurând un mediu terapeutic. În funcţie de experienţa, abilitaţile şi cunoaşterea acumulată anterior, e posibil să fie necesară facilitarea unuia sau mai multor traininguri sub supervizarea şi evaluarea de către Dr. Kalayjian.Faza III ( pentru a putea participa e necesar să fi parcurs deja fazele I şi II ) este faza în care puteţi face parte dintr-o echipă internaţională de outreach umanitar al ATOP-Meaningfulworld, participând la misiuni internaţionale de ajutorare în zone calamitate de dezastre naturale sau de războaie etc. Ca şi absolvent al acestui program, e disponibilă o varietate de posibilităţi de implicare internaţională şi de studiu ce vor fi detaliate ulterior.

“When one helps another, both become stronger.( când unul ajută pe altul, ambii devin mai puternici )

Despre Dr. ANI KALAYJIAN,
EdD, RN, C, DDL, BCETS, BCECR. DrSc(Hon):


Dr. Ani Kalayjian este profesoară universitară de psihologie, Expertă Certificată de Comisia Americană de Stress Traumatic , Psihoterapeută-logopedă, traumatologă, savantă cercetătoare a genocidelor, cercetătoare şi consultantă internaţională . Ea a primit distincţia de Doctor Onorific în Ştiinţe de la Universitatea Long Island, New York. Ea are peste 20 de ani de experienţă în managementul dezastrelor, intervenţie în situaţii de traumă în masă şi rezolvarea conflictelor, 20 de ani de experienţă de predare la nivel universitar şi post-universitar, şi are o practică privată de psihoterapie atât în New York cât şi în New Jersey de mai mult de 20 de ani . În zona dezastrelor provocate de oameni, ea a lucrat extensiv cu supravieţuitori şi veterani ai războiului din Golf, din Vietnam, ai Holocaustului, cu supravieţuitorii armeni ai genocidului otoman-turc, cu supravieţuitori ai atacurilor teroriste de la World Trade Center , refugiaţi irakieni şi libanezi de război şi supravieţuitori ai războiului din Sarajevo.
În ceea ce priveşte dezastrele naturale, ea a lucrat extensiv cu supravieţuitorii cutremurului din 1988 din Armenia, ai cutremurului din 1994 din sudul Californiei, ai celui din 1995 din Kobe(Japonia ), ai celui din 1999 din Turcia , ai uraganului Andrew din sudul Floridei, ai uraganului George din Mexico şi Republica Dominicană, ai tsunami-ului din 2004 din Sri Lanka , ai cutremurului din 2005 din Pakistan şi ai uraganelor Katrina şi Rita din anul 2006 în New Orleans şi Texas. Deasemeni, ea i-a asistat ca şi consultantă pe profesioniştii sănătăţii mentale în Kuweit şi în fosta Iugoslavie, şi a fost voluntară a Crucii Roşii la refugiaţii din Kosovo.

Dr. Ani Kalayjian a publicat atât la nivel naţional cât şi internaţional în numeroase reviste academice şi a contribuit cu mai multe capitole în cărţi pe teme de gen, logoterapie, dezastre şi traumă, relaţia adolescent-părinţi, genocid, războaie,boli cronice, schimbarea climei, încălcarea drepturilor omului , iubire şi iertare.
Ea este autoarea renumitei cărţi „Dezastre şi traume în masă: Perspective globale în managementul sănătăţii mintale post-dezastre , editoarea principală a cărţii :” Iertarea şi reconcilierea : căi psihologice pentru transformarea conflictelor şi construirea păcii ,


co-autoare a cărţii în două volume ” Traumele în masă şi vindecarea emoţională pe glob . Ritualuri şi practici pentru rezilienţă şi găsirea înţelesului ”,


şi a CD-ului cu meditaţii : „De la Război la Pace. Transformarea traumei generaţionale în vindecare ”, http://www.amazon.com/War-Peace-Transforming-Generational-Healing/dp/B0041B629C/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1295893079&sr=8-15

Programul cursului este :
Vineri 30 septembrie 2011: 18:00- 22:00
 Sâmbătă 1 Octombrie 2011 : 10:00- 19:00 , cu pauză de prânz şi pauze de confort . Duminică 2 Octombrie 2011 : 10:00- 19:00 , cu pauză de prânz şi pauze de confort. Locatie : Centrul de dezvoltare personala “Chemarea Sufletului”, situat pe strada Ştefan Luchian ( Pictor), la nr. 13 ( Strada face legătura între Calea Moşilor şi Str. Mântuleasa ), website : http://www.chemareasufletului.ro .
Pentru relatii suplimentare despre cum ajungeti la locatie, vă rog sunati la dna Cristina Stănescu, tel 0741 21 61 41 . Iata si un link spre harta http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_map.htm?-8531&-7960 ( folositi zoom-ul din centrul partii de jos a paginii – semnul “+” pentru a vedea un detaliu al hartii )
Cursul va fi ţinut în limba engleză, cu traducere succesivă în limba română .
 Costul participarii : 150 Euro , din care 50 euro plătiţi în avans pâna la data de 10 august 2011. Pentru înscrierile ulterioare datei de 10 august 2011 , costul participarii este de 175 Euro
Relaţii şi înscrieri: aurelmocanu@yahoo.com .


Vă invităm ca, dacă doriţi să fiţi anunţaţi şi despre alte evenimente de interes similar, să vă înscrieţi la newsletterul nierika , introducându-vă adresa de email în căsuţa de înscriere la newsletter din partea de stânga jos a paginii de web http://nierika.ro/ . După apăsarea butonului ”trimite”, veţi primi un e-mail conţinând un link pe care e necesar să îl vizitaţi pentru confirmarea înscrierii dvs. După confirmarea înscrierii la newsletter, veţi fi notificaţi de fiecare dată când apare o nouă postare pe http://www.nierika.ro/blog . Deasemeni, anunţurile acestor evenimente, împreună cu articole şi apariţii editoriale din aceeaşi zonă de interes, sunt postate şi pe blogurile:
La ambele bloguri de mai sus puteţi să vă înscrieţi individual pentru a fi notificaţi de noile postări.